Pozitionere
Duratele de sudare se pot reduce semnificativ prin asezarea piesei de prelucrat pe un dispozitiv de pozitionare in timpul sudarii. Se poate obtine o viteza de sudare mai mare cu pana la 25 – 30 % daca rostul se sudeaza din pozitie orizontala in loc de verticala. Pozitia optima de sudare se poate obtine intotdeauna cu dispozitive de pozitionare ale ESAB.

Sudarea in pozitie optima imbunatateste calitatea sudarii, intrucat sudarea devine considerabil mai usoara de efectuat intr-un mod mai sigur pentru sudor. Factorul de timp al arcului creste de asemenea atunci cand se sudeaza in dispozitivul de pozitionare, in special cand se lucreaza la piese mari, grele de prelucrat. Schimbarile in pozitia piesei de prelucrat se reduc la minim, spre deosebire de sudarea prin utilizarea unui ghidaj al axului sau a altei unelte de ridicare ce presupune adesea perioade neproductive de asteptare.

ESAB detine una dintre cele mai vaste game de program pentru dispozitive de pozitionare pentru sudare si acestea se pot utiliza si pentru lucrari de instalare. In timpul sudarii automate, un dispozitiv de aplicare face parte adesea din aplicatia totala, iar modelele SHA, FA, AHMA si Head & Tailstock sunt proiectate complet pentru a fi combinate cu programul de automatizare al ESAB, ceea ce inseamna ca se pot controla de la distanta sau conecta de controlorul de proces PEH al aplicatiei.
 
CONTACT RAPID: Tel. : 0264 - 433.735 0364 - 401.290 E-mail : office@sudometal.ro